Avkopplat

Avkopplat

__________________________________________________________________________________________________

Gör gärna ett besök på min hemsida www.avkopplat.se! Om du kom därifrån och vill hitta tillbaka stänger du bara detta fönster!

Vinter

VardagPosted by Ing-Mari 24 Jan, 2015 22:23:12

Tycker ändå att det går rätt bra med min nya blogginspiration. Knappt en vecka sen sist, ju smiley Även om man nu faktiskt märker att dagarna blir aningens längre så är det ändå rätt länge kvar till det inbjuder till så mycket träning kvällstid. Blir mest att vanka runt sina kvällsrundor med pannlampa på... Nu har vi i alla fall fått vinter med ca 15 cm snö och ett par minusrader. Härligt om ni frågar mig. Tyvärr blir den väl inte så långvarig smiley

I tisdags tränade vi räddning, och gjorde det medvetet ännu mörkare, genom träning på Räddningstjänstens Brandövningsplats. Hedvig fick börja med en fig där hon fick jobba ut långt från mig inne i rökövningshuset. Själva figgen var lätt, men ibland blir det ändå lite halvklurig vittring inomhus och hon fick jobba en liten stund för att komma ända fram. Nästa var en våning upp inne i ett rum där vi ställt ett lågt skåp framför dörren. Hon fixade det jättebra, men jag vet inte vad jag tänkte på... Hon hoppade upp på skåpet och efter viss tvekan ner på andra sidan. Detta vill jag ju inte lära henne!!!!! Att hoppa på måfå i kolmörker?? Det KUNDE ju varit fem meter ner på andra sidan. Jag slår nåt hårt i skallen på mig själv och lovar att inte göra om det!!

Ett sök utanför huset gav en figurant ute på en balkong och en till gömd bland några skivor och säckar med halm. Ingen större utmaning för Barba-skön-hunden, men kul hade hon. Yoda imponerade lite i mörkret som han dundrade in i och letade rätt på sina figuranter utan tvekan. Leicy fick ett par också, men var lite mera skeptiskt till det hela, och fick ha lite stöd för att våga gå över gallerdurkarna i ett av rummen. Troligen tog det all hjärnkapacitet, för när hon sen kom ut och råkade få två figgar i nosen samtidigt så blev det också jättesvårt. Hon löste det, men det var en riktigt trött liten dam efteråt.

Igår tog jag Pinja och Leicy på promenad. På vägen lade jag ut två linjetag på en äng, som fick ligga och sudda medan vi gick vår runda. Kom tillbaka en god stund senare, och ställer upp mig med Leicy först. Härligt att se hennes fokus. Riktar upp och skickar och hon går rakt ut med full fart och hittar direkt. 75 meter ungefär smiley Väldigt nöjd med det! För Pinja blev det svårare. Dels var hennes avstånd betydligt längre, men framför allt fokuserade hon väldigt intensivt på Leicys markerinspunkt. Fick stoppa och göra om ett par gånger, men när jag väl fick henne på rätt spår, gick hon rakt och långt och fick hem sin dummy. Då får man väl vara nöjd, trots allt?

Leicy har börjat låta lite, tyvärr. Som jag tolkar det så handlar det inte om upphetsning eller stress, men när hon blir uttråkad så kommer det ett litet gnissel. Det gillas INTE. Vill inte göra allt för stor sak av det på den här nivån, men idag gick vi ut bara för detta. Rastad var hon innan, men hon fick också rusa av sig lite extra för att inte råka trigga nåt i onödan. Sen ställde jag upp oss, kastade en dummy. Först väntade hon tyst och fint, men efter kort stund kom det där gnisslet. Låtsades inte höra, och när hon efter en stund blev tyst igen, så gick jag och hämtade dummyn och sen gick vi hem. Dötrist träning, men jag hoppas att det kan vara ett litet steg i rätt riktning...

Avslutar med en bild på finaste Pinja. En som är lycklig över snön smiley

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.