Avkopplat

Avkopplat

__________________________________________________________________________________________________

Gör gärna ett besök på min hemsida www.avkopplat.se! Om du kom därifrån och vill hitta tillbaka stänger du bara detta fönster!

Bra helg!

VardagPosted by Ing-Mari 18 Jan, 2015 19:37:44

Söndag kväll och jag har haft en riktigt bra helg, med precis lagom blandning av soffhäng och hundaktiviteter. De fina bilderna har Camilla Bogren tagit.

Igår kom David och Camilla med en av Pinjas "valpar", Solo, på besök. Vi tränade först ett rejält förmiddagspass, där vi började med markeringar. Av någon anledning var Leicy överhuvudtaget inte med på banan. Rusade ut men hade inte minsta susning om var den landat. Fick ta in henne och kasta om flera gånger. Udda...

..............Från vänster: Solo, Leicy, Yoda och Pinja

Sen gick vi över på sök. Lade ut ett ganska stort sök med 15 dummies i varierande storlek och modell. Solo, Yoda och Leicy fick ta tre var, växelvis, och sen fick Pinja städa upp de kvarvarande tre. I detta område blir söket alltid klurigt vittringsmässigt, men jag tycker att de jobbade strålande bra allihop!

............. Leicy lämnar av

Lite följsamhet/stadga/minne/linjetags-övning á la Ingela Karlsson blev det sen, och det vållade inte heller några stora problem. Leicy gjorde ett såå snyggt stopp, tog "sök-höger" signalen perfekt - men bommade dummyn!! Så typiskt! Men hon vände upp själv efter bara ett par meter och fick hem den så det blev ju bra ändå.

Avslutade förmiddagspasset med varsitt långt linjetag. Jag valde ett något längre än David, då Leicy har gått i den linjen innan, och hon stannade upp och ville undersöka platsen där han hade stått, men jag sa till henne och lyckades få ut henne rätt i linjen igen :-)

Vi åkte hem till oss och värmde oss med lite fika, men sen var vi på det igen. Ett kortare pass där vi började med att lägga ut samma långa linje (fast åt andra hållet) för att det skulle få sudda ordentligt. Sen jobbade vi lite med Leicys markeringar, kast på samma punkt, fast med hunden på olika ställen. Det gick riktigt bra. Solo fick dubbelmarkering och gjorde det kalas! Vilken markör den killen är!!

.............. Duktige Solo!

Ett par linjer med störningsmarkering och en "klocka" var, och till sist dags för vår suddade linje. De var rejält trötta, så det var ju lite spännande om de skulle fixa det. Leicy började - siktade in sig...och gick som ett spett rakt ut och rakt in i vittringen!! Och så blev det Solos tur - och han gjorde det precis lika bra han!!

Vilka härliga hundar - lätt att glömma bort att det fortfarande är unga, och vi kunde inte riktigt låta bli att prata både unghundsderby, flatmästerskap och B-prov.... Men det får bli en senare fråga, i alla fall för min del...

........ Jag och tre glada vänner, Pinja, Leicy och Yoda. Ser ju hyfsat städat ut smiley

Idag, söndag, blev det en kort men bra träning för bara Pinja. En riktigt lång och lite klurig linje med sudd, och dessutom med störningsmarkering, över åker, stenmur, betesvall och uppför en liten sluttning. Hon gick med riktigt fullt ös, förvisso lite snett men tog mina dirigeringar som aldrig förr och mattes hjärta smälte! Husse var med och kastade en trippel. I vanlig ordning blev mittenapporten svårast, men hon spikade 1 och 3, och hade ett tydligt minne av att det var en till - bara inte helt hundra på var. Tog in henne och började om, och då gick hon nästan rakt på. Henne är jag däremot sugen på att starta på prov - om bara vattenarbetet vill funka denna säsongen...

.............. Pinja smiley

Var ju också tvungen att kolla om Leicy verkligen HAR slutat markera... Det har hon inte... Bara Leicy och jag på en skogsrunda med några övningar längs vägen avfärdade den misstanken smiley

Så.....en toppenhelg, helt enkelt!