Avkopplat

Avkopplat

__________________________________________________________________________________________________

Gör gärna ett besök på min hemsida www.avkopplat.se! Om du kom därifrån och vill hitta tillbaka stänger du bara detta fönster!

Vardag

VardagPosted by Ing-Mari 09 Jan, 2015 17:10:49

Ja, då var helgerna över och vardagen är tillbaka. I alla fall nästan. Jag hade lyxen att ha ledig fredag idag, så det blev mjukstart med bara två dagars jobb denna veckan.

I tisdags tränade vi räddning - trettondag eller ej! Leicy fick tre figgar, den första inte så svår egentligen, men vittringen slog in i ett utrymme med nätväggar, så hon fick jobba en stund för att komma på att man var tvungen att gå ut och sen in igen för att ta sig fram. Sen fick hon för första gången prova en hög fig. Inte jättehög, det vore ju lite elakt, men ca 1,60 upp gissar jag. Ungefär i min ögonhöjd, och i alla fall för högt för att hon skulle kunna resa sig och få kontakt. Först rusade hon ett par rundor runt när hon kände vittring, och sen slog hon av på takten och sökte metodiskt och fint, tills hon reste sig emot och bestämde att "här är den". Väldigt kul att se! Sen hade vi en fig ganska väl gömd uppepå en lastkaj, den fick hon vittring på ute på gården, och gjorde ett jätteskutt upp och jobbade sig in till figgen. När söket var gjort gjorde vi några enkla markeringsövningar med lösrullen, och det satt där det skulle också. Så nöjd med denna söta ska-inte-bli-räddningshund-fröken :-)

Yoda Yoddlare hade dessa legor + en annan bakom några skivor vid en vägg, fast han körde lösrulle på legorna (utom den höga) och fixade det lätt som en plätt. Han börjar bli riktigt duktig den lille skiten :-)

Hedvig hade liknande legor och det var inga större konstigheter, mer än att hon slog i ordentligt på ett ställe. Skrek till (och det gör hon inte i första taget) och var lite krum efter, men vi kunde inte hitta någon synbar skada och inte heller någon ond punkt, så jag kan inte förstå annat än att hon bara fick en smäll. En liten aning slarvig på en lega tycker jag, markeringen kom inte där jag hade förväntat mig, men det var inte på något sätt fel! Men hade hon letat runt HELA mojängen hade hon hittat vägen in. Det är ju lite ovanligt för henne att inte ta sig in, men hon låste vittringen där och gav sig helt enkelt inte. Och vem är jag att säga var markeringen är rätt?? Uppenbart att vittringen kom ut där...

Och så fick gammelman ett par legor koppelsök och en massa mjukost = lycka!!

Idag har Yoda och Leicy fått sin ettårsvaccination. Det är inte klokt vad tiden går!!