Avkopplat

Avkopplat

__________________________________________________________________________________________________

Gör gärna ett besök på min hemsida www.avkopplat.se! Om du kom därifrån och vill hitta tillbaka stänger du bara detta fönster!

Spännande nyheter!

VardagPosted by Ing-Mari 31 Oct, 2013 06:02:01
Mycket snart har oktober också gått, och ska det hinnas med ett inlägg till så är det hög tid...

Som alltid är det mycket hund i almanackan, har bl a tränat en hel del räddning med Hedvig. Förutom att hon närmar sig nio år och fortfarande är skvatt galen, så tycker jag nog faktiskt att hon går riktigt bra. Det har hänt saker som inte alls har med hunderiet att göra, som gjorde att jag valde att tillfälligt ställa av mig från SWIFT i september, och ganska sent bestämde jag mig också för att avstå från den stora återklassificeringsövningen. Kändes väldigt kluvet, men jag tror att det var rätt beslut. Jag räknar dock med att snart vara tillbaka på banan igen, just nu är dock Hedvig dopad så jag lugnar mig någon vecka till...

Dopad? Kan nån undra nu. Jo, tänk som det kan bli... Helgen för en och en halv vecka sen, var en sån där helt oplanerad och lugn helg. Nåt ärende på stan och ett spontanbesök av min bror och svägerska bara, annars en väldigt lugn lördag. När vi skulle gå och lägga oss på kvällen så tyckte jag att Hedvig var lite orolig. Hon hoppade upp i sängen, hoppade ner, lade sig i buren, flyttade ut på golvet, hoppade upp i sängen igen osv. Jag trodde inget annat än att hon bara var rastlös, så jag blev smått irriterad och sa till henne på skarpen att gå och lägga sig! Det gjorde hon och sen var det lugnt.

När jag vaknade på söndagens morgon, så var det första jag hörde en hund som skakade sig. Och skakade sig igen. Och igen. Det var Hedvig, och jag tänkte att hon nog fått nåt i örat, men när jag tog henne om huvudet så kände jag ju direkt att båda hennes öronlappar var ca 1,5 cm tjocka. Inte fint alls, och var säkert inte heller särskilt behagligt. Vi har aldrig haft någon hund med blodöra, så jag trodde ju att det var det, men efter lite smsande med min kära uppfödare förstod jag att det nog inte var så. Tog det lite lugnt, då Hedvig inte verkade så besvärad mer än i perioder, men det blev inte bättre under dagen. Tvärtom började hon också svullna över ögonen, och ungefär samtidigt kunde vävnaden i öronlapparna inte ta mer vätskeutveckling, och det började sippra vätska rakt ut genom huden över nästan hela insidan av öronlapparna. Okej, dags att bidra till jourveterinärernas vara...

Så det blev en tripp till djursjukhuset, där man egentligen inte kunde säga mer än det jag redan sett själv. På kvittot stod Anafylaktiskt chock, men vad hon har reagerat så kraftigt på är en gåta. Hon var knappt utanför tomten just den dagen, och fick inget skumt att äta - förutom ett märgben, men det har hon ju ätit hur många gånger som helst, så det känns ju inte helt troligt. Hon låg dock ute i trädgården och gnagde, så det är naturligtvis inte uteslutet att någon växt har åkt med? Hur som helst fick hon en kortisonspruta, och det tog oroväckande lång tid, men frampå kvällen hade det värsta lagt sig. Hela öronlapparna har dock egentligen fram tills nu, varit som stora, kladdiga sår :( Nu har det dock torkat ihop och det är bara lite, lite skorpor kvar. Sista kortisontabletten ska intas på fredag och sen är det väl karens på det som jag inte har kollat upp ännu. Så kan det gå.

I lördags var det dags för Pinja och mig att apportera på jakt. En ganska lagom stor jakt kände jag, kommer inte ihåg hur många skyttar, men vi var i alla fall fyra apportörer och det fälldes 64 gräsänder och en knipa. Jag är närapå lite stolt över den söta fröken som skötte sig fantastiskt bra!! Nästa vecka blir det dags igen!

Pinja har och också varit hos veterinären, men i lite trevligare ärende. Hon har fått sina ögon undersökta, så nu kan vi även officiellt tillkännage nyheten att Pinja ska paras i höst. Det är ännu inte definitivt med vem, men vi hoppas att det ska bli klart alldeles snart!

Den som känner sig sugen på att veta mer kan hålla utkik här och på Kennel Coatfloat som lånar Pinja för den här kullen! Jag tycker själv att det här ska bli fantastiskt roligt, och om allt går som det ska, så får vår egen flock tillökning med fyra (eller kanske åtta??) tassar nån gång framåt mars-april smiley